HTML

Rumi, a szemem fénye

Az élet Rumival.

Friss topikok

  • cseppke: Nagyon nagy bátorságról tettél tanubizonyságot! :) Nem is tudtam egyébként, hogy kardod van... ta... (2008.06.16. 19:42) Home made heroes
  • cseppke: Jaj, Molly is olyan játékos, és okos! A Labradorok amúgy is nagyon intelligensek, ezért is választ... (2008.05.27. 21:43) május 27.
  • Rumi és Zsuzsi: Szép a blog, mivel szép a történetünk, és a közös életünk. :) (2008.05.21. 19:58) Történetünk

Linkblog

Archívum

2008.05.27. 03:42 Rumi és Zsuzsi

május 27.

Rumi a tökéletes férfi. Türelmesen, szó nélkül tűrte, hogy hisztis és morcos voltam. Általában átragadnak rá az érzelmeim, de ma sejtette, hogy nem tenne jót, ha követné a példámat. Amikor csak néztem ki a fejemből, játékra hívogatott, és amit a csipogós elefánjával, Plöttyel művelt, nem lehetett kibírni nevetés nélkül.
A ház előtti parkban vacsoráztattam. A szabadon követést, a megállást, és a menet közbeni fekvést gyakoroltuk. Meglepően hamar megértette, hogy ha azt mondom "áll', akkor le kell ülnie, helyben maradnia addig amíg vissza nem megyek hozzá. Aztán elkezdtük a fektetést gyakorolni. Az nem ment ilyen jól, de haladtunk vele. Most jutalomfalat, vagy kézjel nélkül kezdjük el tanulni tovább a szabadon követést. Pár napja, amikor átnéztem a mentőkutyás alkalmasságira, A, és B vizsgára a követelményeket, konstatáltam, hogy sokat kell még gyakorolnunk, de menni fog :) Úgy játszok vele, hogy fejlesszem bizonyos képességeit, és hogy minél több, később hasznos szót megismertessek vele.

Tegnapelőtt Apa talált az egyik újságban egy kuyta intelligencia tesztet... Poénból kitöltöttük, és az értékelés szerint Rumi zseni. Ehhez ugyan nem fér kétség, de az az intelligencia teszt vicc volt. A kedvenc elvégzendő feladatom az volt benne, hogy a kutyát magunktól 2 méterre le kell ültetni, és azt mondani neki, hogy ALUFÓLIA. Ha a kutya reagál rá valamit, akkor az rossz. Ha nem, akkor az jó. Röhögőgörcsöt kaptunk, de azért kipróbáltuk. Rumi nézett ránk bűbájosan. szerintem minimum hülyének nézett minket.
Nem csodálaom.
Jó kutya módjára, így hajnali 4 tájékán, alszik a matracon, hozzám közel. Édes ahogy cuppog álmában. Szerintem a jutalomként kapott banánfalatról, és az almacsutkáról álmodik :)

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://rumi.blog.hu/api/trackback/id/tr24489579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cseppke 2008.05.27. 21:43:09

Jaj, Molly is olyan játékos, és okos! A Labradorok amúgy is nagyon intelligensek, ezért is választják őket nagy arányban vakvezetőnek és mentőnek. :)
süti beállítások módosítása